De wetten van aantrekkelijkheid: onze lippen

Hyaluronzuur-behandeling-Injectable-Klinieken-model
Geschreven door onze arts, Drs. Kayo Hirano

De wetten van aantrekkelijkheid: onze lippen

De hedendaagse voorkeur voor volle lippen is niet alleen van deze tijd. De oorsprong is te vinden in de oertijd en is inmiddels geëvolueerd tot een onbewust instinct. Mannen hebben vanaf het begin van ons bestaan de drang gehad om zo veel mogelijk voort te planten en zo hun genen te verspreiden. Hierbij speelden de uiterlijke kenmerken van vrouwen een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste, meest vruchtbare, partner. Zo vinden mannen een taille-heup verhouding van 7:10 onbewust het meest aantrekkelijk. Dit zou namelijk een goede indicator zijn voor de vruchtbaarheid en een gemakkelijke bevalling.

En onze lippen dan?

Twee andere, voor de hand liggende indicatoren van vruchtbaarheid zijn gezondheid en jeugdigheid. Mannen hebben daardoor een voorkeur voor vrouwen met glanzend en vol haar, gladde egale huid, hoge jukbeenderen, grote ogen, smalle kin en, daar zijn ze; volle lippen. Niet alleen het volume van de lippen blijkt belangrijk, ook de symmetrie. Symmetrische kenmerken in het gezicht zeggen namelijk iets over de ‘kwaliteit‘ van onze genen.

4 wetenswaardigheden over de lippen:

1. duidelijke, ronde contouren zijn meer uitnodigend en maken iemand beter benaderbaar.
2. glanzende, gehydrateerde lippen trekken de aandacht.
3. symmetrische lippen verhogen de (genetische) aantrekkingskracht.
4. rode lippen suggereren warmte en sensualiteit, lippen worden ook donkerder van kleur en zwellen een klein beetje wanneer je naar iemand kijkt die je aantrekkelijk vindt.

Sensuele lippen quoteMannen opgelet!
Vergeet brede hoekige kaken en rechte neuzen, want wat voor mannen geldt, gaat ook voor vrouwen op; wat zij echt willen is een man met volle lippen en vrouwelijke kenmerken, blijkt uit een recent onderzoek (van Boothroyd et al). Vrouwen die deelnamen aan dit onderzoek, associeerden mannen met hoekige, mannelijke kenmerken in hun gezicht met dominantie. Zij beoordeelden hen als minder trouw en minder geschikt als vader. Mannen met ronde vormen en meer vrouwelijke kenmerken daarentegen oogden wel trouw en begripvol en daarmee zeer gewild als partner.

Het is duidelijk; volle, glanzende, symmetrische lippen vergroten de aantrekkelijkheid van zowel vrouwen als mannen. Maar let op, hierbij geldt niet; hoe voller hoe beter! De grootte van de mond moet wel passen bij de verhoudingen in het gezicht.

Volle en sensuele lippen model injectable kliniekenGeen volle lippen? Niet getreurd!

Goed nieuws voor degenen die niet van nature toebedeeld zijn met een volle sensuele mond; wij kunnen je een handje helpen! Door behandeling van de lippen met hyaluronzuur kunnen we die elegante lippen creëren die perfect passen bij de vorm van je gezicht en je woest aantrekkelijk maken. Niet alleen handig voor het vinden van de perfect match op liefdesgebied, maar vooral ook voor een onvergetelijke eerste indruk, bij bijvoorbeeld een zoektocht naar jouw nieuwe baan.

Hyaluronzuur is een natuurlijk en afbreekbaar vulmiddel dat niet alleen gebruikt kan worden om de lippen subtiel meer volume te geven, maar bijvoorbeeld ook om de rimpels van de bovenlip te verminderen of de mondhoeken te liften, waar niet alleen de mond aantrekkelijker van wordt, maar wat de hele uitstraling ten goede komt. Daarnaast kan alleen de contour van de boven- en onderlip aangescherpt worden en is het tegenwoordig ook nog mogelijk de lippen enkel te hydrateren, wat geen extra volume, maar een gezonde glans aan de lippen geeft. Mogelijkheden genoeg dus.

Genoeg inspiratie opgedaan en wil jij ook mooie volle lippen? Maak dan direct gebruik van onze “Lips of Summer” actie:

volle-en-sensuele-lippen-zijn-weer-helemaal-hot-deze-zomer-header