Hoe werkt Injectable Klinieken

0

Injectable Klinieken symbool

De werkwijze van de arts

Iedere arts bij Injectable Klinieken heeft zijn eigen individuele werkwijze en stijl. Een ding hebben al onze artsen gemeen; Ze zijn allemaal professioneel geschoold, en laten het belang van de cliënt voorop staan. Ook staan al onze artsen garant voor een natuurlijk effect, waarbij alleen u en uw arts weten wat er precies behandeld is, terwijl u er voor de buitenwereld vooral een stuk frisser uitziet. *

Omdat alle behandelingen die wij uitvoeren simpel en niet invasief zijn, is er minimale hersteltijd. U kunt daarom voor een afspraak bij ons terecht op weg naar huis van werk of van de sportschool, of zelfs tijdens de hockeytraining van uw kinderen, om daarna weer verder te gaan met uw dagelijkse routine.

Als u alvast meer wilt weten over de behandeling die u in gedachten heeft, kunt u op onze behandelingen pagina kijken voor meer informatie.

Uw arts zal u in het geval van behandeling met vulmiddelen aanraden eventuele bloedverdunnende medicatie, zoals aspirine of ibuprofen, minimaal een week voor de behandeling te staken, om het risico op blauwe plekken te verlagen.

Welke behandeling?

Welke behandeling het beste resultaat zal geven is afhankelijk van uw huidtype en uw huidconditie. Uw arts zal uw huid bekijken en samen met u de keuze maken tussen Botox®, een vulmiddel of een peeling om het beoogde resultaat te verkrijgen.

Er zijn veel medische producten op de markt tegen huidveroudering. Injectable Klinieken heeft een selectie gemaakt uit al deze producten. Hierbij hebben we steeds gekozen voor producten waarvan de veiligheid is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek en waarvan bekend is dat de resultaten goed zijn. Onze producten worden ondersteund door de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde en Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. Voor het beste resultaat zal uw arts in veel gevallen kiezen voor een combinatie van producten, om hiermee een behandelplan op maat samen te stellen voor uw huid.

De eerste ontmoeting

Bij het eerste consult worden uw wensen en uw huidconditie in kaartgebracht.
Er wordt uitgebreid en eerlijk ingegaan op zowel mogelijkheden als onmogelijkheden van de verschillende behandelingen.

Samen met u zal uw arts zal een behandelplan opstellen passend bij het resulaat u voor ogen heeft. Onderwerpen als de medische voorgeschiedenis en medicijngebruik komen aan bod en er wordt een dossier voor u aangemaakt waar alle belangrijke informatie in wordt bewaard. Het kan zijn dat er voor de behandeling een foto wordt gemaakt, zodat u na de behandeling het verschil goed kunt zien.

De behandeling

De behandelingen die wij uitvoeren bij Injectable Klinieken zijn op medisch gebied niet ingrijpend. Dat betekent dat er tijdens en na de behandeling slechts minimale pijn, zwelling en roodheid ontstaat. Verdoven is dan vaak ook niet nodig. Als er wel voor gekozen de huid te verdoven, kan dat met lidocainecreme, de coolstick of een lidocaine-injectie.

De huid wordt voor de behandeling goed schoongemaakt. Hierna wordt met het gekozen product de behandeling uitgevoerd. Dit kan zijn in de vorm van kleine injecties in het geval van een Botox® of vulmiddelbehandeling of in de vorm van het opbrengen van een vloeistof in het geval van een peeling.

Als er is gekozen voor een combinatie van verschillende producten en/of behandelingen kunnen deze vaak in 1 sessie worden toegepast. Alle behandelingen zijn snel en eenvoudig en de resultaten vaak meteen zichtbaar. In totaal is uw arts meestal maar 15 tot 30 minuten bezig.

De Nazorg

Na de behandeling kunt u zo nodig nakoelen in de kliniek. Dit is vooral na een behandeling met een vulmiddel prettig, want vaak is de huid dan wat rood en soms wat gezwollen. Het is ook verstandig dit thuis nog eens te doen en de huid in te smeren met een kalmerende crème.

Na een Botox® injectie raden wij u de eerste 24 uur lichamelijke inspanning en gezichtsmassages af; in het geval van een peeling is het belangrijk om uw huid de eerste 2 weken na de behandeling goed te beschermen tegen de zon. Mocht u na de behandeling vragen hebben, dan is uw arts altijd bereikbaar voor advies.

Twee tot vier weken na de behandeling komt u op controle en bekijkt u samen met uw arts het resultaat en bespreekt u het vervolg van het behandelplan.

Het resultaat

In de regel is het resultaat van een injectable behandeling of peeling na 2 weken al goed zichtbaar. Vaak is dit in de vorm van een subtiele verfrissing van uw uitstraling. Een egalere huidtint, iets vollere lippen of een verzachting in de neuslipplooien; allemaal kleine veranderingen die u doen stralen zonder dat meteen duidelijk is wat er nu precies anders aan u is.

Bij het gebruik van Botox® en/of vulmiddelen is het resultaat in de meeste gevallen na 1 tot 2 behandelingen optimaal. De behandeling wordt doorgaans elke 8-12 maanden (vulmiddelen) en elke 3-5 maanden (Botox®) herhaald om dit resultaat te behouden.

Bij de behandeling met peelings wordt het beste resultaat verkregen na een serie van 4 tot 6 peels.