Injectable Klinieken veiligheidsoverwegingen

0

Injectable Klinieken Veiligheidskist

Bij Injectable Klinieken staat veiligheid op de eerste plaats. Daarom werken bij Injectable Klinieken alleen gespecialiseerde artsen en gebruiken wij alleen veilig bevonden producten. Bij alle behandelingen die bij Injectable Klinieken worden uitgevoerd vinden wij het belangrijk om in het eerste consult bij uw arts voor en nadelen van de behandeling te bespreken.

Hier volgen een aantal overwegingen die een belang spelen bij een zo veilig mogelijke behandeling.

Overwegingen rimpelbehandeling

Bij Injectable Klinieken wordt gewerkt met spierontspanners. Een spierontspanner is een spierverslappend medicijn wat veelvuldig wordt gebruikt in de geneeskunde (behalve voor rimpelbehandelingen ook voor bv. spierspasmen, overmatig transpireren en overactieve blaas)
De veiligheid van spierontspanners is uitgebreid onderzocht in verschillende klinische studies over de wereld. Spierontspanners zijn veilig bevonden indien toegediend volgens de richtlijnen en door een gespecialiseerd arts.

Een aantal overwegingen bij het gebruik van spierontspanners:
1. Vertel uw arts welke medische aandoeningen u heeft en welke medicijnen u hiervoor slikt, met name; voorgenomen of uitgevoerde chirurgische ingrepen aan het gezicht, zenuw- of spieraandoeningen zoals ALS, MS, Lambert-Eaton syndroom, myasthenia gravis.
2. Breng uw behandelend arts op de hoogte van zwangerschap of zwangerschapswens en/of het geven van borstvoeding. Het is nog onvoldoende onderzocht of het gebruik van Botox® veilig is tijdens de zwangerschap of borstvoeding. Wij raden dit daarom af.
3. Bekende bijwerkingen na een behandeling met botox® zijn: roodheid, zwelling, jeuk ter plaatse van de injecties, zwaar gevoel van het behandelde gebied. Deze reacties verdwijnen doorgaans vanzelf. Bij lang aanhoudende zwelling of roodheid, of bij andere verontrustende klachten, kunt u contact opnemen met de kliniek.
4. Wij raden na een behadneling met Botox® af de eerste twee uur te gaan liggen.
5. Na een behandeling met Botox® mag u gedurende 24 uur het behandelde gebied niet (laten) masseren of intensief te sporten.
6. Make up kan 2 uur na de behandeling worden aangebracht
7. Omdat Botox® over het algemeen 2 weken nodig heeft om in te werken, raden we aan eventuele vervolgbehandeling na deze periode in te plannen.

Overwegingen vulmiddelen ofwel fillers

Bij Injectable Klinieken wordt alleen met afbreekbare, tijdelijke vulmiddelen van hyaluronzuur of calciumhydroxyapatiet gewerkt. Deze vulmiddelen verdwijnen in 8-12 maanden geheel uit het lichaam. In het eerste consult wordt besproken wat voor uw huid het beste product zal zijn/ of u een geschikte kandidaat bent voor behandeling met vulmiddelen. Hierbij is het van belang aan te geven of u allergisch bent voor lidocaine (verdovingsmiddel) en/of u al eens eerder bent behandeld met tijdelijke of permanente vulmiddelen.

In het consult wordt door uw arts aangegeven wat u na de behandeling met een vulmiddel kunt verwachten en wat u kunt doen en laten om het genezingsproces te bevorderen. Globaal geldt het volgende:
1. Na de behandeling met een vulmiddel kunnen de volgende tijdelijke reacties optreden in het behandelde gebied: roodheid, zwelling, pijn, voelbare onregelmatigheden. Deze bijwerkingen verdwijnen doorgaans vanzelf binnen 7 dagen. Indien een reactie langer aanhoudt of u zorgen baart, kunt u contact opnemen met de kliniek.
2. Na de behandeling is het in veel gevallen prettig het behandelde gebied te koelen. Dit doet u met bv. een in en gaasje gewikkelde coldpack uit de diepvries, gedurende een paar minuten, elk uur op de dag van behandeling.
3. make up mag na 2 uur na de behandeling weer worden aangebracht
4. Wij raden af in de eerste 24 uur na de behandeling met vulmiddelen te sporten of alcohol te drinken.
5. Soms wordt een bepaald gebied van het gezicht voor de behandeling verdoofd. Hiervoor gebruikt uw arts of een verdovende creme of een injectienaald met daarin een vloeistof. Deze vloeistof heeft een vaatvernauwende en zenuwblokkerende werking. Deze verdoving wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van de lippen. Door de verdoving kunnen uw tong en lippen dik en tintelig aanvoelen. Dit verdwijnt als de verdoving is uitgewerkt. Meestal is dat na één tot enkele uren. Het is verstandig om geen hete dranken te nuttigen totdat de verdoving is uitgewerkt.
6. Indien u bloedverdunnende medicijnen gebruikt (zoals ibuprofen, aspirine, ascal) is het risico op blauwe plekken tijdens de behandeling met vulmiddelen verhoogd. Informeer uw behandelend arts over het gebruik hiervan.
7 Het is raadzaam om tot 2 weken na de behandeling met vulmiddelen te wachten met aanvullende laserbehandelingen, peelings en andere procedures die het huidoppervlak betreffen.
8. Het gebruik van tijdelijke vulmiddelen tijdens de zwangerschap of borstvoeding is niet onderzocht.
9. De effectiviteit van tijdelijke vulmiddelen voor andere indicaties dan rimpel- en volumebehandeling van het gezicht is in klinische studies niet vastgesteld.

Overwegingen peelings

Bij Injectable Klinieken worden chemische peelings uitgevoerd. Een chemische peeling is in ervaren handen een zeer veilige behandelmethode.

Bij het gebruik van chemische peelings volgende overwegingen:
1. Chemische peelings zijn vooral geschikt voor zeer lichte tot mediterrane huidtypes. Behandeling bij (zeer) donkere huidtypes wordt soms afgeraden. Uw behandelend arts zal met u de mogelijkheden bespreken voor uw type huid.
2. Na een chemische peeling is het belangrijk direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Dit houdt in dat er (ook in de wintermaanden) een goede zonprotectie van tenminste SPF30 gebruikt dient te worden.
3 Reacties die na een peeling in meer of mindere mate kunnen optreden zijn: roodheid, zwelling, schilfering, jeuk en gevoeligheid van het behandelde gebied. Deze reacties verdwijnen doorgaans binnen enkele dagen tot een week, afhankelijk van de diepte van de peeling.
4. Diepe peel; loskomende huid; niet eraf trekken
5. Informeer uw behandeld arts over het gebruik van retinol (vit A) houdende cremes. Het gebruik hiervan kan de huid overgevoelig maken voor de peeling.